Proizvodi

Hidraulična oprema za pritezanje zavrtnjeva (Hidraulični moment ključevi, tenzioneri…)PROIZVODNJA USLUGE USLUGE OPREME NA ZAHTEV KLIJENTA

FPT je takođe specijalizovan za proučavanje i proizvodnju prilagođene opreme izrađene prema specifikacijama kupaca prateći klijenta od proučavanja geometrije, pa sve do 3D projekta do proizvodnje, 3D solid modelera i F.E.M. su alati koji se koriste za definisanje geometrije i izbor najpogodnijeg materijala i termičke obrade za svaki detalj konstrukcije kako bi se optimizovale performanse i ekonomski aspekti kompatibilni sa zahtevima proizvodnje. Zahvaljujući F.E.A. u stvari možemo predvideti mehaničko ponašanje u radnim uslovima svake komponente.

Zahvaljujući 3D CAD -u takođe možemo virtuelno sastaviti naše proizvode i virtualno ispitati njihov rad. U stvari, proizvode se posebni zatezači hidrauličnih vijaka, posebne hidraulične matice i posebne upravljačke jedinice, uvijek slijedeći potrebe kupca.

Hidraulični tenzioneri:

F.P.T. nudi prilagođena rešenja za zatezanje vijaka od 700 do 2.500 bara.
Zatezač, primenom direktne sile na klin, omogućava veoma precizno zatezanje, direktno proporcionalno pritisku koji se primenjuje na sam zatezač.
Proračun sile je jednostavan i lako se postavlja i skida sa mesta postavljanja.

Zatezače sa umetkom sa navojem karakterišu zamenljivi umetci sa navojem koji omogućavaju rad na vijcima različitih navoja, koristeći samo jednu hidrauličnu ćeliju.

Kompaktni zatezači hidrauličnih vijaka imaju navoj integrisan u klip. Ova karakteristika smanjuje ukupnu veličinu samog zatezača, omogućavajući da imate zatezač sa izuzetno malim dimenzijama i da možete da radite tamo gde drugi zatezač nije mogao biti instaliran.

Pumpe za tenzionere i navrtke:

FPT Fluid Pover Technologi je proizvođač ručnih pumpi visokog pritiska, električnih i pneumatskih hidrauličnih pogonskih jedinica za upravljanje hidrauličnim zatezačima vijaka, hidraulične matice i razne alate gde je potreban veoma visok pritisak.
Na osnovu potreba kupca, moguće je izabrati pumpu koja najviše odgovara za potrebne radove. Ručne pumpe veoma visokog pritiska proizvode se od lake legure aluminijuma aeronautičkog porekla kako bi se težina smanjila na minimum.
Verzije od 1600 bara i 3000 bara izrađene su u dve faze sa protokom od 40 ccm u prvoj fazi za brzi pristup i 1 cc u drugoj fazi.
Verzija od 4000 bara je jednostepena sa protokom od 0,5 cc po pumpi. Pneumatska hidraulična pumpa se napaja normalnom linijom komprimovanog vazduha i predstavlja idealno rešenje za operacije zatezanja klinova, ispitivanja pucanja, ispitivanja kontejnera pod pritiskom, dizalica ležajeva, aktiviranje zatezača hidrauličnih vijaka i svuda gde je potreban visok pritisak.
Električna upravljačka jedinica ima maksimalni pritisak od 1500 bara, jednofazna je i pogodna je za rad hidrauličnih zatezača na 1500 bara.

Hidraulični moment ključevi:

FPT može pružiti kompletno rešenje za sve potrebe zatezanja i postići odgovarajuće zatezanje ili otpuštanje veze korišćenjem odgovarajućih hidrauličnih alata.
Raspolaže širokim spektrom hidrauličnih moment ključeva sa kvadratnim priključkom i sa verzijom sa malim zazorima i svim pripadajućim dodacima. Hidraulični moment ključevi su profesionalni alati dizajnirani za industrijsku primenu, montažu opreme i industrijsko održavanje. Alat se postavlja na maticu direktno ili preko nasadnih udarnih ključeva.
Sistem takođe uključuje električne ili pneumatske pumpe za kontrolu alata, dvostruka creva visokog pritiska, brzo spajanje i svu dodatnu opremu. Takođe je moguće zatražiti posebnu dodatnu opremu, kao što su posebne reakcione ruke, prilagođeni ključevi i dr.
Tim tehničara može predložiti i izabrati odgovarajući hidraulični ključ i alat za zatezanje prema različitim potrebama klijenata. FPT nudi kurseve tehničke obuke i obuku na licu mesta kako bi rukovaocima obezbedio sve alate potrebne za ispravnu i sigurnu upotrebu opreme za zatezanje.

Oprema za pritezanje i odvijanje zavrtnjeva:

  • Hidraulični tenzioneri
  • Pumpe za tenzionere i navrtke
  • Hidraulični moment ključevi
  • Hidraulične navrtke
  • Navrtke za podmazivanje

FPT - Fluid Pover Technologi proizvodi široku paletu opreme za zatezanje vijaka, poput hidrauličnih moment ključeva i hidrauličnih zatezača vijaka. Bez obzira na vaše potrebe: FPT ima pravo rešenje za glavne primene hidrauličkog obrtnog momenta ili hidrauličkog zatezanja na prirubnicama, izmenjivačima toplote, rezervoarima, kompresorskim kutijama, turbinama, vetroturbinama, kuglastim ventilima, mlinovima, velikim motorima, valjačkim postoljima i raznim vrstama instalacija. FPT takođe proizvodi različite modele hidrauličnih pumpi i agregata pogodnih za rad sa hidrauličnim momentnim ključevima i hidrauličnim zatezačima vijaka. Pogonski agregati mogu biti dostupni u kompaktnim i standardnim verzijama, sa standardnim ili visokim protokom, sa električnim ili vazdušnim motorom i sa različitim kapacitetima rezervoara.

Asortiman upotpunjuju hidraulične matice za izvođenje operacija zatezanja i hidraulični prstenovi koji su idealno rešenje za ugradnju ležajeva.

Hidraulične navrtke:

Hidraulične navrtke se koriste u svim onim aplikacijama gde nije moguće koristiti mehaničku navrtku zbog učestanog održavanja, uticaja toplote, vibracija ili drugih faktora.

  • Zamenjuju postojeće standardne navrtke kako bi se osiguralo tačno i ujednačeno opterećenje pri svakom spoju s vijcima.
  • Omogućuj lako zatezanje vijaka velikog prečnika sa visokim i preciznim prednaprezanjem.
  • Mogu imati gornju ili donju steznu obujmicu i izuzetno su kompaktni. Takođe je moguće spojiti bilo koji broj hidrauličnih navrtki radi istovremenog rada, obezbeđujući ujednačeno zatezanje.
  • Hidrauličn navrtke se koriste za ugradnju i demontažu komponenti kao što su spojnice, zupčanici i brodski propeleri, noževi kormila, spojnice vratila kormila ili veliki delovi na konusnim sedištima i za montažu i demontažu ležajeva.
  • Hidraulične navrtke mogu imati različite navoje i dimenzije, njima upravlja ručna pumpa ili hidraulična pumpa visokog pritiska.

Navrtke za podmazivanje

FPT - Fluid Pover Technologi dizajnira i proizvodi različite vrste navrtki za podmazivanje. Navrtke sa dovodnom spojnicom i zavrtnjem za otpuštanje pritiska postavljene u tangencijalnom ili aksijalnom položaju. Glavna upotreba ovih navrtki je svakako montaža i demontaža ležajeva, druge primene mogu biti umetanje / vađenje konusnih elemenata ili ugradnja mehaničkih delova.

Video snimci

Vršimo servisiranje i popravku opreme detaljnije